.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/17/2014

Οπτικοποίηση της μουσικής με τη βοήθεια του νερού



Οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται σίγουρα τους πρώτους visualizer μουσικής, που είχαν κάνει την εμφάνισή τους σχεδόν 15 χρόνια πριν.

Με το πέρασμα των χρόνων όμως, το κοινό απομακρύνθηκε από τους visualizers, δείχνοντας ολοένα και μικρότερο ενδιαφέρον σε αυτούς.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το πρότζεκτ που ονομάζεται «Sonic Water» καταφέρνει να ξεπεράσει οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια οπτικοποίησης της μουσικής, χρησιμοποιώντας απλά το νερό.

Σχεδιασμένο από τους καλλιτέχνες Sven Meyer και Kim Porksen, το Sonic Water αποτελείται από δύο κύρια μέρη. Πρώτον υπάρχει ένα ηχείο που δημιουργεί τις πραγματικές απεικονίσεις του ήχου με δονήσεις στο νερό (ή άλλα υγρά), που περιέχεται σε αυτό.
Στη συνέχεια, υπάρχει ένα σύστημα προβολής αυτών των δονήσεων, σε μαύρο και άσπρο φόντο. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε στις οθόνες των υπολογιστών, μόνο που είναι πραγματικό και όχι εικονικό.

Καθώς εναλλάσσονται οι ήχοι, η επιφάνεια του νερού αλλάζει σχέδια, παρουσιάζοντας μας όλες τις πιθανές φυσικές μορφές που μπορεί να πάρει ένα υγρό. Από τη δημιουργία απλών ομόκεντρων κύκλων μέχρι πολύ μπερδεμένες και περίπλοκες απεικονίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου