.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/17/2014

Ανεμογεννήτρια παράγει τρεις φορές περισσότερη ενέργεια


Το σχήμα της μεγιστοποιεί τη ροή του ανέμου στο εσωτερικό της
Μια νέα γενιά ανεμογεννήτριας στη μορφή γιγάντιου μπαλονιού ανέπτυξε αμερικανική εταιρεία.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η τεχνολογία της θα φέρει φθηνή ανανεώσιμη ενέργεια σε απομακρυσμένες κοινότητες, μη συνδεδεμένες με το δίκτυο και ότι παράγει τρεις φορές περισσότερη ενέργεια από τις συμβατικές ανεμογεννήτριες.

Η γεννήτρια περικλείεται σε ένα τεράστιο μπαλόνι, το οποίο παράγει ενέργεια αιωρούμενο σε ύψη χιλιάδων μέτρων από το έδαφος. Πρόκειται για έναν αεροδυναμικό αγωγό από ύφασμα γεμάτο ήλιο, ο οποίος είναι τυλιγμένος γύρω από μια συμβατική ανεμογεννήτρια τριών λεπίδων.

Το σύστημα που επεξεργάζεται αυτοκατευθύνεται για να εκμεταλλευθεί τους ισχυρότερους ανέμους, χωρίς να χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση.

Επίσης το σχήμα του μπαλονιού σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μεγιστοποιεί τη ροή του ανέμου στο εσωτερικό της γεννήτριας, ενώ το κόστος συντήρησης είναι αρκετά χαμηλό.
Στόχος της εταιρείας ήταν να εκμεταλλευτεί τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν σε μεγάλα ύψη χωρίς το κόστος της εγκατάστασης ψηλών πύργων που χρησιμοποιούνται στις ανεμογεννήτριες που αναπτύσσονται στο έδαφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου