.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 3/18/2014

Αν θέλετε χρήματα κοιτάξτε προς τον ουρανό

 

Η NASA προσφέρει 36.000 δολάρια σε «κυνήγι» αστεροειδών
Ενας πρωτότυπος διαγωνισμός... υπόσχεται 36.000 δολάρια σε όποιον ανακηρυχθεί νικητής, Πρόκειται για τον διαγωνισμό της NASA, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο καιρό, στο πλαίσιο να δοθεί κίνητρο σε ειδικούς προγραμματιστές να βρεθούν τρόποι να εντοπιστούν άμεσα διαστημικοί βράχοι, οι οποίοι έχουν κατεύθυνση προς τη Γη.

Ο διαγωνισμός φέρει το όνομα «Asteroid Data Hunter» και είναι ένα «κυνήγι» αστεροειδών που θα κάνει τον νικητή κατά 36.000 δολάρια πλουσιότερο.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι προγραμματιστές καλούνται να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν αλγόριθμους, προκειμένου να βοηθήσουν στον εντοπισμό αστεροειδών που κατευθύνονται προς τον πλανήτη μας.

Ωστόσο, το εγχείρημα γίνεται πιο δύσκολο, καθώς οι προγραμματιστές καλούνται να «δώσουν» μία απάντηση μέσα στο διάστημα των έξι μηνών.

Αυτή τη στιγμή εκτιμάται πως παρακολουθείται μόνο το 1% των αντικειμένων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο, σύμφωνα με την εταιρεία Planetary Resources, η οποία συνεργάζεται με τη NASA στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

[βίντεο]


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου