.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 3/14/2014

Ένα μήνα στα βάθη του ωκεανού


Το εγχείρημα ανήκει στον εγγονό του Ζακ Υβ Κουστώ, Φαμπιάν
Στα βάθη του ωκεανού σκοπεύει να περάσει έναν ολόκληρο μήνα ο εγγονός του θρυλικού εξερευνητή των ωκεανών, Ζακ Υβ Κουστώ, Φαμπιάν, προκειμένου να μελετήσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης των θαλασσών αλλά και να ανακαλύψει το κατά πόσο μπορεί να ζήσει υποβρυχίως ένας άνθρωπος, σε συνθήκες υψηλής πίεσης και χωρίς να βλέπει το φως του ήλιου.
Ο ίδιος και η ομάδα του ετοιμάζουν την Αποστολή 31, ανοιχτά των ακτών της Φλόριντα, με την υποστήριξη της Εθνικής Ωκεανογραφικής Υπηρεσίας.

Η ομάδα του Φαμπιάν (φωτ) σχεδιάζει να βουτήξει στα 20 μέτρα στο τέλος του Σεπτεμβρίου, για να μελετήσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα θαλάσσια είδη που ζουν στα βάθη του ωκεανού. Μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά που μια ερευνητική ομάδα θα περάσει 31 ολόκληρες ημέρες υποβρυχίως.

Η Αποστολή 31 αποτελεί φόρο τιμής στο πείραμα διαβίωσης που έκανε το 1963 ο θρυλικός Ζακ Κουστώ στην Ερυθρά Θάλασσα . Τότε, με την ονομασία Conshelf II, ο διάσημος ωκεανολόγος έμεινε για 30 ημέρες στο βυθό και τώρα ο εγγονός του θα επιχειρήσει να ξεπεράσει τον παππού του κατά μία ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου