.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 3/13/2014

Hatsune, η Τραγουδίστρια Ολόγραμμα


Αυτή η τραγουδίστρια απλώς δεν υπάρχει!
Μόνο που στην περίπτωση της Γιαπωνέζας τραγουδίστριας Hatsune Miku αυτή η φράση παύει να έχει μεταφορική σημασία, αφού η Hatsune όντως δεν υπάρχει, γιατί απλούστατα είναι ένα ολόγραμμα.Δημιουργήθηκε από την ιαπωνική εταιρεία Crypton Future Media, με την χρήση της τεχνολογίας Vocaloid 2 (δημιούργημα της επίσης ιαπωνικής Yamaha)και "γεννήθηκε" στην κυριολεξία από το μηδέν, δανειζόμενη στοιχεία από παντού. 


Έτσι λοιπόν το όνομά της προέκυψε από το πάντρεμα των ιαπωνικών λέξεων hatsu (που σημαίνει πρώτος), ne (που σημαίνει ήχος) και miku (που σημαίνει μέλλον), η φωνή της έχει βασιστεί σε μουσικό sample δανεισμένο από την διάσημη Γιαπωνέζα τραγουδίστρια Saki Fujita, ενώ η εξωτερική της εμφάνιση είναι εμπνευσμένη από την αισθητική των anime (διαθέτει μια πλούσια, μακριά, γαλαζοπράσινη κόμη και τεράστια πράσινα λαμπερά μάτια). Δηλαδή οι Γιαπωνέζοι βρήκαν την χρυσή συνταγή για να φτιάξεις μια ποπ σταρ: ρίξε στο μπλέντερ ότι αρέσει στη νεολαία, πρόσθεσε γερές δόσεις σύγχρονης τεχνολογίας και σερβίρισε το νέο pop idol που θα σαρώσει.
 

Και πράγματι η Hatsune έγινε σε χρόνο dt πρώτη φίρμα σε όλη την ανατολική Ασία και ειδικά στους κύκλους των συνομήλικων της teenagers. Και λέμε συνομήλικων γιατί οι δημιουργοί της Hatsune αποφάσισαν πως η ηρωίδα τους είναι 16 χρονών και τόσο θα μείνει για πάντα. Επίσης δεν θα ψηλώσει ποτέ, αφού αποφάσισαν ότι το ύψος της θα μείνει κολλημένο στο 1,58μ, ενώ θα μείνει αιώνια παρθένα(!) κόντρα στις επιθυμίες διάφορων bloggers που εμφανίζουν σωσίες της Hatsune σε άσεμνες manga και hentai εκδοχές!
 

Πώς όμως η Hatsune κατάφερε από μια απλή πρωταγωνίστρια ενός μουσικού videogame να γίνει σταρ-πρώτου μεγέθους και ολόγραμμα-φυσικού μεγέθους που δίνει συναυλίες μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες φαν και έχει μερικά εκατομμύρια φίλους στο Facebook;
 

Όλα ξεκίνησαν όταν λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του λογισμικού της στην αγορά, άρχισαν να εμφανίζονται σαν μανιτάρια videos με την Hatsune στο Nico Nico Douga που είναι η πιο δημοφιλής γιαπωνέζικη εκδοχή του Δυτικού Youtube και τα likes άρχισαν να πέφτουν βροχή. Από εκεί και πέρα την γραμμή της μοίρας της Hatsune την χάραζε το...marketing. Έτσι λοιπόν κυκλοφόρησαν παιχνίδια ομοιώματα της Hatsune, ειδική σειρά με τα ακουστικά της, χιλιάδες γαλαζοπράσινες περούκες, δύο παιχνίδια για τα PSP και Wii, μια ειδική κολεξιόν με τα ρούχα της, τα πρώτα της cds και η παράκρουση ξεκίνησε. 

Οι πωλήσεις της Hatsune σε όλα τα είδη ήταν τέτοια, που η εταιρεία ομολόγησε ότι δεν προλάβαινε τις παραγγελίες. Τα μικρά ασιατάκια και κυρίως οι μικρές ασιατοπούλες, πωρώθηκαν τόσο πολύ που άρχισαν να ντύνονται σαν την Hatsune και να αγοράζουν ότι κυκλοφορούσε με το όνομά της (κάτι σαν τη δική μας Patty-mania δηλαδή). Και φυσικά γεννήθηκε η ανάγκη να δουν το ίνδαλμα τους και από κοντά.
 

Οι έφηβες γιαπωνέζες τραβούσαν τις γαλαζοπράσινες κοτσίδες τους από χαρά όταν ανακοινώθηκε ότι στις 24 Αυγούστου του 2009 θα γίνονταν η πρώτη live συναυλία της Hatsune Miku. Και εγένετο το θαύμα: ένα team μουσικών έπαιζαν live στη σκηνή, ένα team τεχνικών ρύθμιζαν το streaming της τέλειας και ολόσωστης φωνής της, αλλά και την κίνηση του ολογράμματος, η Hatsune ερμήνευε με πάθος στη σκηνή του φεστιβάλ Animello τις δύο μεγάλες της επιτυχίες "Miku Miku ni Shite Ageru" and "Black Rock Shooter" 

(άσχετο!), ενώ από κάτω 25000 φαν της ούρλιαζαν από ικανοποίηση κραδαίνοντας φλούο glow sticks! Η τέλεια συναυλία δηλαδή...
Μόνο που αυτή η τραγουδίστρια δεν μπορεί να κάνει stage diving, ούτε να φτύσει το κοινό, ούτε να λούσει με τον ιδρώτα της τους fans. 


Αντίστοιχα το κοινό δεν μπορεί να της πετάξει ντομάτες (δηλαδή μπορεί να τις πετάξει αλλά δεν θα την βρουν), δεν μπορεί να της σκίσει τα ρούχα (ούτε το καλσόν)και δεν μπορεί να της φιλήσει τα πόδια (μπορεί όμως να της φιλήσει το cd ROM!). Συμπέρασμα: οι συναυλίες της Hatsune είναι η πιο ασφαλής και ξενέρωτη συναυλία που θα μπορούσε να παρακολουθήσει ποτέ η κορούλα σας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου