.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/02/2014

Οδοντίατρος... αποκλειστικά για άγρια ζώα


Αναλαμβάνει αποκλειστικά άγρια ζώα
Το ραντεβού με τον οδοντίατρο είναι για τους περισσότερους μια δυσάρεστη εμπειρία. Και φυσικά η δουλειά του οδοντιάτρου δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν οι ασθενείς δεν είναι συνεργάσιμοι.

Για τον Dr. Gerhard Steenkamp η δουλειά είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς ανάμεσα στους… ασθενείς του περιλαμβάνονται ελέφαντες, λιοντάρια, ιπποπόταμοι, λεοπαρδάλεις και όποιο άλλο ζώο της Νότιας Αφρικής… έχει πονόδοντο!
Ο Dr. Steenkamp είναι ένας από τους κορυφαίους οδοντιάτρους ζώων στον κόσμο, αναλαμβάνοντας επεμβάσεις σε μερικά από τα πιο άγρια αρπακτικά της Φύσης.

Ο ίδιος έχει ταξιδέψει στην από την Κίνα μέχρι την Αίγυπτο, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε όλη την Αφρική, κάνοντας περίπου 500 επεμβάσεις το χρόνο.



«Έχω χειρουργήσει από μικρές νυχτερίδες μέχρι ελέφαντες που ζύγιζαν έξι τόνους και άγρια ζώα όπως λιοντάρια, τίγρεις και λεοπαρδάλεις. Όμως οι πιο ανατριχιαστικές εμπειρίες που είχαν ήταν με ιπποπόταμους και ελέφαντες. Μου έχει τύχει ελέφαντας να ξυπνήσει κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, κι αυτό επειδή ήταν αναστατωμένος.

Οι βούβαλοι, οι ιπποπόταμοι, οι ρινόκεροι και οι ελέφαντες είναι τόσο μεγάλοι που είναι επικίνδυνη και δύσκολη υπόθεση. Δε μπορείς να κινηθείς γρήγορα ή γύρω από αυτούς. Πρέπει να γίνει αυστηρός σχεδιασμός του χειρουργείου» λέει ο ίδιος.

«Είμαι ευλογημένος. Λατρεύω τη δουλειά μου. Η ικανοποίηση που απολαμβάνω δουλεύοντας με τα ζώα και έχοντας την ευκαιρία να τους αλλάξω τη ζωή είναι μεγάλη υπόθεση» πρόσθεσε, γράφει η Daily Mail και συνέχισε: «Τα βλέπεις να ξυπνάνε και να μην πονάνε πια. Αυτό είναι σπουδαίο».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου