.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/30/2014

Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών απειλεί περιοχές της Αυστραλίας


Μεγάλος αριθμός παραθαλάσσιων προαστίων της Μελβούρνης φαίνεται να απειλούνται.

Πολλά προάστια της Μελβούρνης θα υποστούν πλημμύρες ως συνέπεια των κλιματικών αλλαγών που θα προκαλέσει η άνοδος της στάθμης του θαλάσσιου ύδατος.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη, οι ζημιές σε σπίτια και υποδομές από την άνοδο της στάθμης των υδάτων θα ανέλθουν σε δισεκατομμύρια δολάρια, μέχρι το τέλος του αιώνα.

Στη μελέτη αυτή, η οποία επιχειρείται για πρώτη φορά, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δημοσιοποιήσει ειδικό χάρτη, στον οποίο απεικονίζονται οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την άνοδο των υδάτων της θάλασσας στις ακτές της Βικτώριας, στοχεύοντας, με αυτόν τον τρόπο, να βοηθήσει την τοπική κυβέρνηση να λάβει προληπτικά μέτρα.

Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός παραθαλάσσιων προαστίων της Μελβούρνης φαίνεται να απειλούνται.

Καλοκαιρινά θέρετρα, όπως το Point Lonsdale και Barwon Heads, θα πλημμυρίζουν συχνά, ακόμη και όταν τα θαλάσσια ύδατα ανεβαίνουν ελάχιστα.

Αναφέρεται, επίσης, ότι η άνοδος των υδάτων δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο στις παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά θα προκαλέσει πλημμύρες κατά μήκος του ποταμού Maribyrnong, απειλώντας σπίτια και υποδομές σε προάστια.

Το 2009, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία 267.600 κτίρια, αξίας 63 δισ. αυστραλιανών δολαρίων, θα καταστραφούν ή θα χαθούν εξαιτίας της ανόδου των υδάτων της θάλασσας.

Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου