.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/24/2014

Μαύρη Τρύπα...ένα ανεξήγητο Γαλαξιακό Φαινόμενο


Οι μαύρες τρύπες είναι ένα ανεξήγητο σημείο στο Σύμπαν, ένα σημείο στο χωροχρόνο όπου κάποτε ζούσε ένα από τα πιο γιγάντια άστρα στο Γαλαξία μας. 

Είναι το σημείο του διαστήματος, όπου κάποτε υπήρχε ο πυρήνας ενός γιγάντιου άστρου. 

Ένας πυρήνας που περιείχε περισσότερα υλικά από τρεις ηλιακές μάζες και ο οποίος στην τελική φάση της εξέλιξης του άστρου έχασε την πάλη ενάντια στη βαρύτητα, με αποτέλεσμα τα υλικά του να καταρρεύσουν και να συμπιεστούν υπερβολικά...
Η υπόσταση της μαύρης τρύπας είναι δύσκολο να κατανοηθεί από τον ανθρώπινο νου και ίσως αυτό οφείλεται μερικώς στον όρο «τρύπα». Δεν πρόκειται για κάποιο βαθούλωμα σε κάποια επιφάνεια, ούτε αφορά κάποια έλλειψη ύλης. Αντιθέτως! Υπάρχει τόσο συμπιεσμένη ύλη μέσα της, που είναι προτιμότερο να κάνουμε λόγο για μια «στερεά τρύπα». 


Πρόκειται για μια σφαίρα ύλης, κι όχι για κενό ύλης. Στη θεωρία βαρύτητας του Α. Αϊνστάιν υπονοείται ότι στο Σύμπαν θα μπορούσε να υπάρξει και κάποιο αντικείμενο με υλικά τόσο πολύ συμπιεσμένα, ώστε η δύναμη της βαρύτητάς του να παραμορφώσει το διάστημα γύρω του σε τέτοιο βαθμό μέχρις ότου αυτό το αντικείμενο, «ανοίγοντας» μια τρύπα στη δομή του σύμπαντος, «χαθεί» για πάντα απ’ αυτό.
 

Eπιπλέον, κάποιοι εικάζουν ότι η λεγόμενη μαύρη τρύπα είναι το σημείο που σε μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση, όμως αυτό είναι σχετικό… διότι ο καθένας ερμηνεύει διαφορετικά τον όρο «άλλη διάσταση». Σίγουρα πάντως στο εσωτερικό της μαύρης τρύπας οι νόμοι της φυσικής δεν έχουν καμία υπόσταση, και η θεωρία του Ά. Αϊνστάιν αποδεικνύει μονάχα τη θεωρητική τους ύπαρξη.
 

Όταν βρίσκεται σε δράση, όταν τραβάει δηλαδή μέσα της αστρικά υλικά, αυτά συγκεντρώνονται σ’ ένα παχύ δίσκο γύρω από αυτήν σε μια τελευταία προσπάθεια ν’ αποφύγουν το αναπόφευκτο. Μάταια όμως, γιατί η ελκτική δύναμή της τα τραβάει με επιταχυνόμενο ρυθμό εκπέμποντας στα πρόθυρα τεράστιες ποσότητες ακτινών Χ. Στον διάβα της τίποτα δεν μένει ακέραιο, όπως ο ανεμοστρόβιλος τα συμπαρασέρνει όλα μαζί του, έτσι κι αυτή η απόκοσμη «διαστημική ρουφήχτρα» δεν αφήνει τίποτα να της ξεφύγει, ούτε καν το ίδιο το φως! Γι αυτό το λόγο φαίνεται μαύρη μέσα στο Σύμπαν…
 

Μια μαύρη τρύπα λοιπόν, είναι ένα άστρο που έχει καταρρεύσει σ’ ένα απειροελάχιστα μικροσκοπικό μέγεθος, αφήνοντας πίσω του την ένταση μόνο της βαρύτητάς του που είναι αιτία της απίστευτης ελκτικής του δύναμης.
 

Στα τέλη του προηγούμενου Μαρτίου, ένας δορυφόρος της NASA ανίχνευσε μια ασυνήθιστη και ανεξήγητη ενεργειακή έκρηξη στο αστερισμό του Δράκοντα ( Draco ). Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, η έκρηξη οφειλόταν σε μια τεράστια μαύρη τρύπα την ώρα που «κατάπινε» ένα άστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου