.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/29/2014

Συμβουλές για υγιεινή στο πιάτο


Η σωστή διατροφή για το παιδί
Η διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία είναι ίσως ο πιο κρίσιμος παράγοντας που θα καθορίσει το επίπεδο υγείας και ανάπτυξης ενός παιδιού.

Γι’ αυτό είναι καλό να προγραμματίζετε καλύτερα τη διατροφή του παιδιού σας. Να μην το αφήνετε να φεύγει νηστικό το πρωί από το σπίτι. Να κάνετε τα γεύματά του πιο υγιεινά και στο σχολείο να παίρνει φαγητό από το σπίτι προκειμένου να αποφεύγεται η κατανάλωση λιπαρών γευμάτων τύπου τυρόπιτας, κρουασάν, γαριδάκια, πατατάκια κ.ά.
Τα κυρίως γεύματά του να είναι πλήρη. Πάντα να συνοδεύονται με λαχανικά και να περιέχουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στο σπίτι όσπρια και λαδερά φαγητά, και δύο με τρεις φορές άπαχες πρωτεΐνες όπως ψάρι και κοτόπουλο.

Φροντίστε να υπάρχουν τουλάχιστον δύο φρούτα ή ένας χυμός από φρέσκα φρούτα ημερησίως. Μην απαγορεύετε τροφές στο παιδί, γιατί είναι οι πρώτες που θα αναζητήσει. Αφήστε μια φορά την εβδομάδα να φάει λίγο πιο ελεύθερα.

Και το σημαντικότερο. Δώστε ερεθίσματα σωστής και υγιεινής διατροφής μέσα στο σπίτι. Δεν μπορεί κανείς να απαγορεύει στο παιδί να τρώει έτοιμο φαγητό, όταν ο ίδιος τα έχει αναγάγει σε τρόπο ζωής.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου