.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/17/2014

Αργοπεθαίνουν τα κοράλλια της Ερυθράς Θάλασσας

Παρατηρήθηκε μεγάλο ποσοστό μείωσης του πληθυσμού τους
Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες Αμερικανών επιστημόνων τα κοράλλια της Ερυθράς Θάλασσας κινδυνεύουν με εξαφάνιση λόγω της κλιματικής αλλαγής, της υπεραλίευσης και των περιβαλλοντικές καταστροφών από τα θαλάσσια ατυχήματα.

Το είδος που κινδυνεύει περισσότερο ονομάζεται Diploasterea heliopara και όπως επισημαίνουν οι ερευνητές που διεξήγαγαν τη σχετική έρευνα, αν τα θερμά ρεύματα στη θάλασσα συνεχιστούν, το συγκεκριμένο είδος θα σταματήσει να πολλαπλασιάζεται.



Για τις ανάγκες της έρευνάς τους οι Αμερικανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν τεχνολογία 3D και διαπίστωσαν ότι ο πληθυσμός του συγκεκριμένου κοραλλιού έχει μειωθεί κατά 30% από το 1998. «Η αύξηση της θερμοκρασίας στην επιφάνεια της θάλασσας έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στον ρυθμό ανάπτυξης των κοραλλιών που είναι σημαντικά για τη δημιουργία υφάλων», επισημαίνεται στη σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science.

Οι ερευνητές κατάφεραν να υπολογίσουν τη μείωση του πληθυσμού εξετάζοντας δείγματα από το εσωτερικό τμήμα του σκελετού του κοραλλιού Diploasterea heliopara. Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία, μελέτησαν πώς η αύξηση της θερμοκρασίας στην επιφάνεια της θάλασσας επηρεάζει την ανάπτυξη των κοραλλιών.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις σχετικά με τις μελλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, υπολόγισαν ότι συγκεκριμένο κοράλλι θα σταματήσει να αναπτύσσει ασβεστολιθικό σκελετό μέχρι το 2070, χρονιά κατά την οποία η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,85 βαθμό Κελσίου.

Οι επιστήμονες ωστόσο προειδοποιούν ότι τα κοράλλια στην Ερυθρά Θάλασσα ενδέχεται να εξαφανιστούν πολύ πριν το 2070.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου