.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/17/2014

Καμπανάκι για την άνοδο της θαλάσσιας στάθμης στον Ινδικό

Σε κίνδυνο εκατομμύρια άνθρωποι....
Την ανησυχία τους για την ολοένα αυξανόμενη στάθμη της θάλασσας στον Ινδικό Ωκεανό, συνεπεία της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης των υδάτων, εκφράζουν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο και το Εθνικό Κέντρο για την Ατμοσφαιρική Έρευνα, η αύξηση της στάθμης της θάλασσας θέτει σε κίνδυνο εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν κατά μήκος των ακτογραμμών του στο Μπαγκλαντές, την Ινδονησία και τη Σρι Λάνκα.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, η υψηλότερη στάθμη της θάλασσας μπορεί να επιτείνει τις πλημμύρες εξαιτίας των μουσώνων και να θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τις σοδειές, τα σπίτια και τις περιουσίες.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από δορυφόρο και κλιματικά μοντέλα από υπολογιστή για να κατασκευάσουν την εικόνα της αύξησης της θαλάσσιας στάθμης στον Ινδικό Ωκεανό από τη δεκαετία του 1960. Διαπίστωσαν ότι η αύξηση της στάθμης της θάλασσας είναι αλματώδης στον Κόλπο της Βεγγάλης, την Αραβική Θάλασσα, τη Σρι Λάνκα, τη Σουμάτρα και την Ιάβα.

Η στάθμη των υδάτων αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο κατά περίπου 3mm το χρόνο. Οι ωκεανοί απορροφούν μεγάλο τμήμα της πλεονάζουσας θερμότητας, που προκαλείται από τα αέρια του θερμοκηπίου, προκαλώντας την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προκαλούν επίσης το λιώσιμο των παγετώνων και τμημάτων των πάγων που καλύπτουν την Γροιλανδία και την Δυτική Ανταρκτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου