.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/24/2014

Οι «περιπλανώμενες πέτρες» της Καλιφόρνιας



Φωτογραφίες με το μυστηριώδες φαινόμενο
Στην άνυδρη και άγονη επιφάνεια του εδάφους στην Death Valley της Καλιφόρνιας, εκεί όπου κάποτε υπήρχε μία λίμνη, οι πέτρες μετακινούνται μόνες τους στην έρημο και αφήνουν μάλιστα και το σημάδι τους, χωρίς κανείς να έχει εξηγήσει πώς συμβαίνει αυτό.

Πέτρες που το βάρος τους ξεπερνά τα 300 κιλά αφήνουν τα ίχνη τους στην άμμο, σημαδεύοντας την ανεξήγητη έως σήμερα μετακίνησή τους.

Κάποια από τα σημάδια αυτά φτάνουν ακόμα και τα 182 μέτρα.

Η «μαγική» δύναμη πίσω από αυτές τις «περιπλανώμενες πέτρες» αποτελούσε μέχρι σήμερα μυστήριο ενώ πλέον ένας γεωλόγος της NASA πιστεύει πως βρήκε την εξήγηση του φαινομένου.
Ο καθηγητής Ralph Lorenz διατύπωσε τη θεωρία πως οι πέτρες αποκτούν ένα περίβλημα πάγου το χειμώνα κι όταν η επιφάνεια του εδάφους ξεπαγώνει και γίνεται λασπώδης, ο πάγος αυτός επιτρέπει στις πέτρες να «επιπλέουν» στη λάσπη ενώ οι ισχυροί άνεμοι της ερήμου τις παρασύρουν.

Μέχρι σήμερα κανένας επιστήμονας δεν έχει καταφέρει να καταγράψει την κίνηση των πετρών και πιστεύεται πως κανείς δεν τις έχει δει ποτέ σε κίνηση.

Ο καθηγητής Lorenz διατύπωσε τη θεωρία του κάνοντας ο ίδιος πειράματα με μία μικρή πέτρα και πάγο στον πάγκο της κουζίνας του.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου